Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهل و پنجمین مسابقات سراسری قرآن کریم مرحله استانی در مازندران برگزار شد و برگزیدگان به مرحله کشوری راه یافتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، بارها این جمله را خوانده و شنیده‌ایم که در خانه‌ای که قرآن تلاوت شود، ملائکه ها به پرواز در می‌آیند. قرآن کتابی که بزرگترین معجزه خداوند به آخرین پیامبر عالم هستی است در واقع تمام گفته‌های باری تعالی است که از سینه رسول‌الله بیرون آمده و با دست پر توان امیرالمؤمنین علی(ع) گردآوری و نگاشته شده تا با گذشت پانزده قرن به دست مسلمانان امروز برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه توجه به آموزش و آموختن قرآن از طریق حضور مربیان در محافل مساجد و تکایا کمرنگ‌تر شده است و کودکان و نونهالان آموزش را در حد کتب درسی در مدارس می‌بینند اما با وجود مؤسسه‌های فعال فرهنگی و قرآنی در سراسر کشور این رضایت‌مندی است که هنوز قرآن کریم مورد توجه دغدغه‌مندان دین اسلام هست و برگزاری محافل انس با قرآن در همه شهرهای استان‌ها مازندران برقرار است.

به فرموده رهبر انقلاب:" در این فضای آلوده مادیات، شایسته است در دریای بی‌کران معنویت قرآن کریم شنا کرد؛ تا از پلیدی‌های دنیا، پاک شد و این، جز با انس مدام با این کتاب آسمانی، ممکن نیست."

استان مازندران نیز با توجه به سبقه دیرینه آن در اعتقادات دینی مردمانش تاکنون از تلاوت و برگزاری کلاس‌های قرانی، محافل انس با قرآن، راه‌اندازی مؤسسه‌های قرآنی و فرهنگی و دارالقرآن الکریم به دور نبوده و در هر شهرستانی ماهانه چنین برنامه‌های متنوعی برپا دارند.

مسابقات سراسری قرآن کریم مرحله استانی از جمله برنامه‌هایی است که در این استان با حضور 320 قاری استانی، ملی و بین‌المللی در دو بخش خواهران و برادران برگزار می‌شود و در چهل و پنجمین دوره به میزبانی اوقاف آمل واقع در مجتمع فرهنگی و قرآنی بصیرت آستانه مقدس امام‌زاده ابراهیم(ع) برگزار شد.

مسابقاتی که به گفته حجت‌الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی تعداد ثبت‌نام شرکت‌کنندگان بیش از دو هزار نفر بوده و پس از مسابقات شهرستانی اکنون در این دوره 320 نفر راه یافتند.

استقبال بی نظیر شرکت‌کنندگان در مسابقات پس از دو سال وقفه کرونایی 

فاطمه‌ رحیمی‌فر ناظر مسابقات استانی در بخش دعاخوانی نیز بیان کرد که به دلیل کرونا دو سال استقبال کم شده بود و اکنون دوباره تعداد شرکت‌کنندگان افزایش یافته است.

صفورا یدالهی در بخش دعا و مناجات خوانی با هشت دوره رتبه کشوری به خبرنگار ما گفت: حمایت انجام می‌شود منتهی نهاد اصلی یعنی کشور نیز حمایت اصلی را انجام بدهند.
وی ادامه داد: در دوره‌های گذشته اطلاع‌رسانی مشکل داشت که در این دوره رفع شد.

بنت الهدی بابایی قاری قرآن در بخش تحقیق از شهرستان نکا در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه چهار سال متوالی در مرحله منطقه‌ای به استانی راه یافته، عنوان کرد: برگزاری مسابقات خیلی خوب اجرا می‌شود البته آموزش در شهر نکا نسبت به سایر شهرهای استان کمتر است. 

وی با بیان اینکه از بچگی در این راه بوده و علاقمند به قرائت قرآن بودم و تمام تلاشم برای بدست آوردن رتبه کشوری و بین‌المللی است، گفت: تشویق در این کار باشد باعث پیشرفت در راهیابی شرکت‌کننده می‌شود.

کمرنگ‌ بودن حضور بانوان در برنامه‌های قرآنی در طول سال

مهدیه ابوالحسنی حافظ کل قرآن از بابل نیز در این گفت‌وگو با بیان اینکه از ده سالگی حافظ کل بودم و دو سال است که در مسابقات سراسری شرکت می‌کنم، گفت: سطح حضور خانم‌ها بیشتر از آقایان قاری است اگرچه بستر برای خانم‌ها در طول سال برقرار نیست و فقط در زمان برگزاری مسابقات فراهم است و میکروفن به خانم‌ها داده می‌شود؛ همانطور که برگزاری محفل در ایام ماه رمضان انجام نمی‌شود. 

وی افزود: با وجود فضای مجازی می‌توان برای آموزش کودکان و نونهالان استفاده برد و تلاوت و حفظ قرآن را ترویج داد.

رقیه رضایی قاری قرآن از ساری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم عنوان کرد: باید فضای لازم برای بانوان قاریان فراهم کنند اما برای بانوان همانطور در موسیقی محدودیت است در قرائت قرآن نیز فضا به این شکل مشاهده می‌شود و این رضایت‌بخش نیست.

شرکت‌کنندگان مسابقات طی چند سال اخیر تکراری هستند

سیدصادق مسلمی علم شیری شرکت‌کننده در رشته قرائت تحقیق از شهرستان قائمشهر که از دوران طفولیت تا سن جوانی در محافل قرآنی است در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم حضورش را در دوره‌های مسابقات را از سال 88 در بخش قرائت تحقیق عنوان کرد و گفت: با کسب رتبه برتر قرائت تحقیق در سال 88 موفق به راهیابی مسابقات به کویت شده و جزو 5 نفر برتر قرار گرفتم، در سال 87 نیز رتبه اذان کشوری را کسب کردم؛ الان دومین بار با حضور در مسابقات استانی اوقاف و امور خیریه در بزرگسالان شرکت کردم.

وی با اشاره به برگزاری سطح مسابقات در استان با بیان اینکه خواندن قرآن برکت را به همراه خود می‌آورد، بیان کرد: درباره سطح مسابقات به لحاظ تعداد می‌توان گفت جمعیت آن کاهش یافته است اما در مجموع خوب برگزار شد چرا که همان افراد حضور یافته سال‌های گذشته برای رقابت در این دوره نیز حضور یافتند و فرد جدیدی در این رقابت دیده نشد.

مسلمی علم شیری ادامه داد: انتظار می‌رود تبلیغات گسترده‌ای قبل از برگزاری چنین مسابقاتی در سطح شهرستان‌های استان انجام می‌شد. 

وی سطح فنی و برنامه قاریان ایرانی را بالاتر از سایر کشورهای مطرح دانست و خاطرنشان کرد: مسئولان نسبت به قاریان و قرآن اهتمام بیشتری داشته باشند؛ مقام معظم رهبری با وجود همه مشغله‌ها در ماه مبارک رمضان وقت چند روزه برای تلاوت قرآن می‌‌گذارند که این اهتمام و توجه را سایر مسئولان باید سرلوحه  خود قرار دهند؛ از سوی دیگر، هزینه کردن در این راه به نوعی سرمایه‌گذاری است و باید کارهای ریشه‌ای فرهنگی در این زمینه انجام دهند تا سال آینده نتیجه آن را مردم با حضور محافل انس با قرآن ببینند. همانطور که به مسابقات ورزشی توجه می‌شود به مسابقات قرآنی نیز نگاه کنند چرا که همین مسابقات در سطح بین‌المللی هم برگزار می‌شود.

توجه مسئولان کشوری به قاریان بین‌المللی با حمایت مالی

پیمان ایازی حافظ کل قرآن، ترجمه و مفاهیم، کلمات و صفحات از قائمشهر که از هفت سالگی خواندن را شروع کرده و از 16 سالگی در 16 دوره مسابقات قرآن کریم مرحله استانی شرکت کرده است، گفت: در مسابقات بین‌المللی روسیه، الجزایر، تونس، کویت و اردن نیز حضور یافتم.

وی سطح مسابقات را در بحث حفظ و قرائت خوب دانست و ادامه داد: البته یک اشکال کوچکی هست که افراد جدیدی در این مسابقات دیده نمی‌شود و آن قاریانی که ستاره هستند و قرآن را حفظ کردند حضور ندارند و جایشان خالی است؛ مروری بر بیست سال گذشته نشان می‌دهد غالباً حضور افراد تکراری است. باید کارهای قرآنی مدون و آکادمیک برای تدریس تلاوت قرآن و نشر و تربیت افراد موفق برنامه‌ریزی شود.

وی با اشاره به حمایت از قاریان بین‌المللی در سطح استان و کشور تصریح کرد: اولًا در برگزاری محفل انس با قرآن نگاهم بین‌المللی است و باید از قاریان خارج از کشور استفاده برد همان‌گونه که نیاز است از قاریان استان مازندران در سایر استان‌ها و کشورها دعوت کنند چرا که قرآن برای همه عالم و مردم کشور است.

به گزارش تسنیم در این مسابقات در رشته حفظ پنج جزء قرآن کریم در بخش برادران ابوالحسن پهلوان از محمودآباد رتبه نخست، در رشته حفظ 10 جزء قرآن کریم حسین علی‌نیا از بابل، علیرضا رحمانی بهشهر و حسین کمالیان از بابل رده‌های اول تا سوم، در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم نیز حسین همایون از محمودآباد رتبه نخست، محمد محسنی از بهشهر رتبه دوم و مرتضی میردار از چالوس رتبه سوم را کسب کردند.

در رشته حفظ کل قرآن کریم محمدرضا رضایی از ساری، پیمان ایازی از قائمشهر و مجتبی محسنی از بابلسر رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در بخش قرائت مصطفی قاسمی از جویبار، سید محمد طاهایی از آمل و سید صادق مسلمی از قائمشهر نفرات برتر شدند و در رشته ترتیل هم مهدی تاجور از ساری، علی فرمان‌زاده از بابلسر و محمد رمضانی از بابل جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.

در رشته حفظ پنج جزء قرآن کریم بخش خواهران رقیه فتحی از بهشهر، فاطمه اسماعیلی از ساری و مستانه نجاتی از آمل نفرات اول تا سوم شدند. 

در رشته حفظ 10 جزء قرآن کریم مریم ابراهیم‌نژاد از بهشهر در رتبه اول، مریم ابوالحسنی از ساری در رتبه دوم و زهرا یونسی از بهشهر رتبه سوم قرار گرفتند.

مهدیه ابوالحسنی از بابل، محبوبه زارع از بهشهر و محدثه زلیکانی از ساری در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم نفرات اول تا سوم شدند. در رشته حفظ کل قرآن کریم زهرا سلطان‌پور از ساری، رقیه رضایی از ساری و فاطمه غلامی‌کناری از بابل نفرات برتر و در بخش قرائت خواهران هاجر عسگری از تنکابن، فاطمه منتظریان از بابل و معصومه ابدی از بابل رتبه اول تا سوم را کسب کردند. در رشته ترتیل نیز سیده فاطمه زهرا صالحی از بابلسر، حنانه خسروی از نور و زینب جمشیدی از نکا نفرات اول تا سوم را از خودشان کردند.

براساس سهمیه اعلامی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور برترین‌های این مسابقات به مرحله کشوری راه یافتند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جزء قرآن کریم شرکت کنندگان اول تا سوم رشته حفظ انس با قرآن بین المللی گفت وگو کل قرآن دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی ۲۲ حوزه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس

مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

به گزارش مشرق،اسامی ۲۲ حوزه‌ای که در آن‌ها مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد، به این شرح است: «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین».

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۲ حوزه به مرحله دوم کشیده شد.

مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۱ اردیبهشت با رقابت برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اسامی ۲۲ حوزه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس
  • برگزیدگان دو دوره‌ المپیاد علمی دانشجویی تقدیر شدند
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر