Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، کرونا اما برای کنکوری‌ها اضطراب و دلهره‌ای بیش از دیگران داشت. تصمیمات متناقض مسئولان برای برگزاری یا تعویق کنکور سراسری، فشار مضاعفی را به آن‌ها و خانواده‌هایشان وارد کرد. به‌ طوری که حالا برخی دانش‌آموزان کنکوری معتقدند یکی از دلایل نتیجه نامطلوب‌شان در کنکور، همین بی‌برنامگی‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با همه این اوصاف، کنکور سراسری امسال هم برگزار شد و رتبه‌های برتر آن هم معرفی شدند. دانش‌آموزانی که به گفته خودشان تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردند و این ویروس منحوس هم نتوانست آن‌ها را از رسیدن به هدف‌شان بازدارد.

آن‌چه می‌خوانید، گفت‌وگو با ۴ رتبه برتر کنکور سراسری است که با آن‌ها درباره خاطرات درس‌خواندن در روزهای کرونایی، رشته و دانشگاه انتخابی، شغل پدر و مادر و احتمال ادامه تحصیل این نخبه‌ها در خارج از کشور صحبت کردیم. اگرچه روز گذشته تلاش کردیم با مهدی محمدی تمر، رتبه اول رشته علوم‌انسانی هم گفت‌وگویی داشته باشیم اما تماس‌های متعدد ما با شماره تلفن همراه و شماره ثابت خانواده محمدی بی‌پاسخ ماند. با وجود این، گفت‌وگویی از این دانش‌آموز نخبه با صداوسیما منتشر شد و اعلام کرد که احتمالا رشته حقوق را انتخاب می‌کند.

«ابوالفضل حاجی محمدحسین کاشی» رتبه اول رشته ریاضی از تهران / من و پدر و مادرم کرونایی شدیم

رشته و دانشگاه : برق یا کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف تهران

شغل پدر و مادر : کارمند وزارت دفاع، خانه‌دار

مدرسه دوران متوسطه : غیرانتفاعی

عزیمت به خارج از کشور : علاقه‌ای به مهاجرت ندارم. دوست دارم در کشور خودمان بمانم.

کرونا واقعا تاثیرات منفی زیادی روی درس‌خواندن ما داشت و فشار عصبی زیادی را تحمل کردیم. به‌هرحال ما هم مثل همه نگران بودیم که کرونا بگیریم و استرس زیادی داشتیم. من از تعطیلی مدارس و مجازی‌شدن کلاس‌ها هم خیلی ناراحت بودم. چون فضای کتابخانه مدرسه برای درس‌خواندن من خیلی مناسب بود. از همه بدتر، ماجرای عقب‌افتادن کنکور بود. ما فشار زیادی را تحمل کردیم. با وجود این، همه‌اش خاطره بود. البته این را هم بگویم که من و پدر و مادرم همگی کرونا گرفتیم، اما ابتلای ما ارتباطی به کنکور نداشت. انصافا رعایت پروتکل‌ها در حوزه امتحانی ما خوب بود و همه چیز رعایت شده بود.

«روژینا آزادی»  رتبه نخست رشته هنر تهران / فرصت قرنطینه برای کسب رتبه یک

رشته و دانشگاه : احتمالا گرافیک دانشگاه تهران

شغل پدر و مادر : مهندس برق، خانه‌دار

مدرسه دوران متوسطه : نمونه دولتی و غیرانتفاعی

عزیمت به خارج از کشور : فعلا نه؛ اما شاید در آینده به تحصیل در خارج از کشور فکر کنم.

از اسفند که کرونا شروع شد، همه ما شوکه بودیم. نمی‌دانستیم چه کار کنیم. نگران بودیم کرونا بگیریم و برای کنکور به مشکل بخوریم. اما من و خیلی از دوستانم تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردیم. در دوران قرنطینه کرونا ما هم خودمان را قرنطینه کردیم تا فرصت بهتری برای درس‌خواندن داشته باشیم، من هم با آرامش بیشتری برای کنکور می‌خواندم. آزمون‌های آزمایشی هم به دلیل کرونا آنلاین شده بود و می‌توانستم بدون نگرانی در آن‌ها شرکت کنم. در این آزمون‌ها بارها رتبه یک شدم و خوشبختانه در کنکور سراسری هم این اتفاق تکرار شد.

«کیان بهادری» دانش‌آموزی مشهدی ساکن شمیرانات / رتبه یک زبان، رتبه ۱۵ ریاضی

رشته و دانشگاه : رشته کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف

شغل پدر و مادر : آزاد، خانه‌دار

مدرسه دوران متوسطه: هاشمی‌نژاد مشهد، علامه‌حلی تهران

عزیمت به خارج از کشور : تصمیمی درباره‌اش نگرفته‌ام. ممکن است در آینده این کار را بکنم.

اصالتا خراسانی‌ام و تا دو سال قبل مشهد بودیم اما سال ۹۷ به تهران آمدیم. از بچگی به زبان خارجی علاقه داشتم و خوشبختانه توانستم رتبه یک زبان شوم. البته در بقیه درس‌ها هم وضعیت خوبی داشتم و به همین دلیل رتبه ۱۵ ریاضی در کشور را هم کسب کردم. حالا هم در رشته ریاضی انتخاب رشته می‌کنم. برای کنکور امسال خیلی سردرگم بودیم اما مهم‌ترین کار این بود که خیلی خودمان را درگیر حاشیه‌های کرونا نکنیم. من هم همین کار را کردم. با خودم گفتم وقتی کار خاصی از دست من بر نمی‌آید. چرا این قدر جوش بزنم؟

«سیدامیر سیدشنوا» رتبه اول علوم تجربی از اردبیل / از تعویق کنکور خوشحال شدم

رشته و دانشگاه : احتمالا رشته پزشکی دانشگاه تهران

شغل پدر و مادر : استاد دانشگاه، داروساز

مدرسه دوران متوسطه : تیزهوشان

عزیمت به خارج از کشور : نه. لااقل فعلا نه.

کرونا روی من تاثیر گذاشته بود و روحیه‌ام پایین آمده بود؛ کمتر درس می‌خواندم و تمرکز کافی نداشتم. اما خودم را جمع‌وجور کردم و با شرایط کنار آمدم. واقعیتش را بخواهید من از تعویق حدود دوماهه کنکور خوشحال هم شدم. چون از برنامه درسی عقب بودم و فرصت پیدا کردم که عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنم. در روز کنکور هم شرایط مناسب بود. همه ماسک داشتند و فاصله اجتماعی رعایت شده بود. به همین دلیل اصلا استرس نداشتم و با آرامش به سوالات جواب دادم.

کد خبر 550968 برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران دانشگاه - دانشجو کنکور

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه های ایران دانشگاه دانشجو کنکور رشته و دانشگاه شغل پدر و مادر کنکور سراسری برای کنکور درس خواندن رتبه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۶۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، با اشاره به پانل ساماندهی برنامه‌های آموزشی که پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی برگزار شد، از مشارکت نمایندگان بیش از ده دانشگاه در این پانل خبر داد و گفت: در هیات رییسه پانل دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی و دبیر دبیرخانه علوم پایه پزشکی و رئیس کارگروه کار افرینی معاونت حضور داشتند. در این نشست بر اهمیت ساماندهی رشته محل‌ها و برنامه عملیاتی آن تاکید شد.

در این برنامه عملیاتی، سامانه فعال آماری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی و اجرا می‌شود که در آن تمامی رشته محل‌ها و تعداد دانشجویان، فارغ التحصیلان درج می‌شود تا پروفایلی از وضعیت هر کدام از رشته مقاطع در اختیار قرار گیرد.

وی وضعیت نمودار و شیب رشته‌ها را در طراحی نقشه راه آن موثر خواند و تصریح کرد: پس از بررسی رشته مقاطع و رشته محل ها، بر اساس همفکری دبیرخانه‌ها و نخبگان آن رشته، برای تقویت و ظرفیت سازی در برخی از رشته‌ها تصمیم گیری می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در برخی از رشته‌ها که نیاز کشور هستند، اما متقاضی ندارند، راه حل‌هایی برای تشویق متقاضی ایجاد کنیم.

رضایت بر تناسب میان رشته ها، نیاز کشور و تعداد داوطلبین تاکید کرد و افزود: پس از تعیین وضعیت موجود، ممکن است که برای هر کدام از رشته‌ها اقداماتی از جنس تقویت، محدودیت و یا از جنس تعلیق و توقف داشته باشیم.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، سپس به مباحث مطرح شده در پانل در خصوص اهمیت ساماندهی و مامور محور کردن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: همکاران از دانشگاه‌های مختلفی همچون، همدان، البرز، مشهد، شاهرود، زاهدان، اصفهان و بجنورد و شهید بهشتی و ایران در این نشست مشارکت فعال داشتند و مطالعاتی در زمینه شاخص‌های مربوط به ساماندهی رشته‌های آموزشی را مطرح کردند.

وی با بیان اینکه در ساماندهی رشته ها، نیاز کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: مواردی همچون نگاه بخشی و منطقه‌ای در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد چرا که کشور منابع محدودی دارد و باید بر اساس شاخص‌های انسانی سلامت حرکت کنیم.

رضایت ساماندهی رشته‌ها را اقدامی کارشناسی شده خواند و افزود: هدف از این کار، محدود سازی و حصر رشته‌ها نیست بلکه با کمک دبیرخانه‌ها برای بهبود شرایط اقدام خواهیم کرد. همچنین نگاه ما در بازنگری کاریکولوم‌های درسی به صورت مهارت محوری و نیاز محوری و ماموریت محوری است.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، بر ضرورت دستیابی به الگوی متوازن رشته مناطق و رشته محل ها، از طریق کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: با تاکید معاون آموزشی مقرر شده است سامانه ساماندهی بعنوان ابزاری مدیریتی اجرایی شود که بر اساس نیاز در قالب داده‌ها و آمار‌های دقیق در اختیار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند