Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم تکریم دکتر ناصر شمس، سرپرست سابق و دکتر ابراهیم صالحی سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای بعدازظهر امروز با حضور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و تعدادی از نمایندگان مجلس و رؤسای مراکز این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم صالحی، سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه امیدواریم رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال اقتصاد مقاومتی راهنمای دانشگاه فنی و حرفه‌ای باشد، اظهار داشت: آموزش‌های مهارتی اساس توسعه کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من آموزش‌های مهارتی را بخشی از فعالیت‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی می‌دانم. ما در دنیا تجربه‌ای به نام بازسازی داشتیم و در این دوره سرمایه‌گذاری آموزشی بسیار مورد توجه قرار گرفت، اما در بخشی از زمینه‌ها چون آموزش عالی، سرمایه‌گذاری بیش از اندازه بود که به همین خاطر بعد از مدتی دچار مخاطراتی شدند که به تعبیر بانک جهانی بی‌فایده‌ای سرمایه‌های انسانی اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: مجمع جهانی اقتصاد هرسال شاخص‌های سرمایه‌ انسانی را در 5 گروه سنی از لحاظ پوشش تحصیل، بازار کار و غیره را اندازه می‌گیرد که در آخرین گزارش آن در سال 2016 ایران رتبه 85 را در بین 130 کشور به دست آورده است.

صالحی با اظهار تأسف از رتبه جمهوری اسلامی ایران در حوزه نتایج سرمایه‌گذاری‌های آموزشی و ارتباط آن با اشتغال و اقتصاد، تاکید کرد که متاسفانه رتبه کشورمان از این لحاظ در بین 130 کشور جهان 130 است. حال این سوال پیش می‌آید که چه باید کرد؟

سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای این سوال دو راه‌حل مطرح کرد و گفت: یکی از آنها به نهادهای حمایتی و دولتی برمی‌گردد که باید رشد اقتصاد و تولید ناخالص ملی تکان بخورد تا زمینه جذب نیروی انسانی فراهم شود. یک بخش دیگر هم انجام اصلاحات آموزشی است که ما معتقد هستیم اقتصاد آموزشی را خوب کار نکرده‌ایم. این بسیار مهم است که حرفه‌ها براساس مشاغل شناخته شوند و توسعه پیدا کنند.

سیستم آموزشی کشور دچار کمیت‌گرایی شده است

صالحی بر اینکه سیستم آموزشی کشور دچار کمیت‌گرایی شده است، تاکید کرد و افزود: سالانه حدود 600 تا 700 هزار نفر در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور آموزش می‌بینند و همین مقدار هم در آموزشگاه‌های آزاد فقط مدرک و گواهینامه می‌گیرند؛ پس چرا رتبه ما 130 است؟ ما اسیر تقاضای اجتماعی شده‌ایم. سیاست‌های ما در همه این آموزش‌ها اشتباه است و یک سیستم گسترش منفعل داریم.

وی ادامه داد: ما حتی در رشته‌ها هم ضعیف عمل کرده‌ایم. اکنون در دانشگاه علمی – کاربردی حدود 30 تا 40 درصد دانشجویان در چند رشته تحصیل می‌کنند؟ 80درصد دانشجویان ما در 20 رشته، 10 درصد دانشجویان کشور فقط در رشته‌های حسابداری و مدیریت مشغولند؛ یعنی همه سیاست‌گذاری و اشتغال ما در این رشته‌ها است؟ راه فرار ما از این بن‌بست‌ها سرمایه‌گذاری‌های مهارتی است. اگر می‌خواهیم اتفاقی در این اقتصاد رخ دهد، سرمایه‌گذاری‌های مهارتی لازم است.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌تواند مشکل اشتغال در کشور را حل کند

سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در پایان گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای 70 درصد عملی کار می‌کند، نظری نیست. در این دانشگاه تولید دانش صورت نمی‌گیرد، کاربرد دانش اتفاق می‌افتد، بنابراین نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و متاسفانه با این بودجه‌ای که من دیده‌ایم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. حدود 40درصد دانشجویان آمریکا دانشجویان مهارتی هستند، تجربه دنیا وجود دارد. پتانسیل کشور است اما تعلل برای چیست نمی‌دانم و امیدوارم با همه حمایت‌های مجلس و وزارتخانه‌ها بتوانیم این کشتی را به مقصد برسانیم.

در ادامه این مراسم، دکتر ناصر شمس، سرپرست سابق دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: اعتقاد دارم دانشگاه فنی و حرفه‌ای جایگاه بسیار ارزشمندی در کشور دارد و این دانشگاه می‌تواند مشکل اشتغال در کشور را حل کند، اما لازمه آن توجه است که نشده است. به هرحال امیدوارم حمایت‌هایی که اخیرا توسط مجلس از این دانشگاه صورت گرفته است، ادامه پیدا کند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۸۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره الگوهای برتر مشاوره مراکز فنی و حرفه‌ای بوشهر برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید دراهکی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اولین آزمون بر خط الگوهای برتر مشاوره مراکز آموزشی استان بوشهر خبر داد، امروز ۱۷ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرحله استانی و به صورت آنلاین (برخط) و هماهنگ برگزار شد.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان بوشهر گفت: پس از ابلاغ دستورالعمل اجرایی نخستین جشنواره الگوهای برتر مشاوره به استان‌ها، منظور انتخاب کارشناسان برتر مشاوره مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای استان، آزمون تئوری مذکور به منظور رقابت ۱۵ نفر از کارشناسان مشاوره مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان، روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری در مرحله استانی به صورت هماهنگ و آنلاین برگزار شد.

وی افزود: جشنواره الگوهای برتر مشاوره در ۲ مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود و امروز در بخش استانی ۱۵ نفر از کارشناسان مشاوره مراکز آموزشی استان به صورت آنلاین با هم به رقابت پرداختند.

وی افزود: نتیجه این آزمون در کنار شاخص‌های عملکردی و توسعه فردی، مشاوران برتر مراکز آموزشی استان‌ها را در مرحله اول تعیین خواهد کرد.

دراهکی اهداف برگزاری این جشنواره را، شناسایی مشاوران برتر مراکز آموزشی و بهره گیری از توانمندی آنان، تشکیل بانک اطلاعاتی از برترین شیوه‌های ارائه مشاوره به مهارت جویان، فرهنگ سازی، ارتقای جایگاه مشاوران در مراکز و تاکید بر نقش مشاوره در هدایت مهارت جویان، ایجاد انگیزه در مشاوران به منظور بهبود عملکرد با بهره گیری از توانایی‌های فردی استفاده از ظرفیت‌های موجود، کمک به بهبود فرآیند جذب و نگهداشت کارآموزان در مراکز آموزشی و انتقال تجارب و مستندسازی رویه‌های مؤثر و خلاقیت‌ها عنوان کرد.

دراهکی تصریح کرد: مرحله کشوری به صورت عملی برگزار خواهد شد و کارشناسان مشاوره که توانسته‌اند امتیاز کافی را برای حضور در مرحله نهایی کسب کنند با هم به رقابت می‌پردازند و در پایان، کارشناس مشاوره برتر معرفی خواهند شد.

دراهکی گفت: در مرحله کشوری آزمون عملی با موضوعات؛ ارائه عملی مصاحبه مشاوره‌ای خلاقانه و ابتکاری، ارائه الگوی مشاوره و هدایت آموزشی و شغلی به همراه نوآوری و ارائه طرح پژوهشی مرتبط با مشاوره برگزار خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: در هفته ملی مهارت، از برگزیدگان نهایی به عنوان مشاوران برتر ملی، با معرفی الگوی مشاوره برتر از ایشان تقدیر خواهد شد.

کد خبر 6098264

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • جشنواره الگوهای برتر مشاوره مراکز فنی و حرفه‌ای بوشهر برگزار شد
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از مرز مهران
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • ویدئوی بایدن با موضوع جنگ ستارگان واکنش‌برانگیز شد
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴